Overhemd perfect bij wisseling van seizoen

Er zijn maar weinig kledingstukken die zo breed inzetbaar zijn dan het herenoverhemd. Het past bij een casual outfit, om lekker naar de kroeg of sportclub te gaan met vrienden, en pm er netjes en goed gekleed mee naar kantoor te gaan. Afhankelijk van de kledingvoorschriften die bij je baan horen kan het informeel of representatief en verzorgd zijn. Bij elke gelegenheid en elke gelegenheid en elk gezelschap is een overhemd inzetbaar. In allerlei uitvoeringen en soorten stof. Maar vooral de seizoenen kan hij aan. In de winter zijn extra lange overhemden fijn om te combineren met een warm t shirt eronder. Op de meest extreem koude dagen doet zo’n fijn hemd het goed onder een trui of colbert. Als extra laag die goed ventileert en een mooi accent geeft door de kraag en manchetten die onder de trui of jas uitsteken.

Mooie stoffen en leuke prints

In de warme zomer kan een dun overhemd met opgerolde hemdsmouwen een goede outfit voor op kantoor zijn. Kies dan voor een exemplaar van een linnen of katoenen stof. Die reguleren warmte en vocht het beste. Vooral katoen is een stof die zich gemakkelijk laat bedrukken en verven. Daarin is een overdaad aan keuze. Tel daar de modellen, van getailleerd tot wijdvallend en van vrolijke print tot chique overhemd dat perfect volstaat onder een kostuum, bij op. Dan kom je tot de ontdekking dat er altijd een geschikt en leuk exemplaar voor je bij zit. 

Maatwerk voor lange mannen

Extra stijlvol als er door lange mannen een maatje extra is gekozen. Mouwlengte maat 6 of zelfs 7 is dan een goede keuze om er goed op te staan. Deze mensen hebben de extra lengte in panden en mouwen nodig om toch een goed zittend hemd te kunnen dragen. Met  overhemd extra lange mouw ziet het er niet armoedig uit omdat de manchetten niet over de polsen vallen. Of wanneer het hemd geregeld uit de broekband kruipt. Gewoon omdat het hemd aan de korte kant is voor een lang bovenlichaam.