Luchtkussen enveloppen bufferen je te verzenden spullen subliem

goedkope stoffen

Heb je een luchtkussen envelop in handen, dan voelt dat een beetje fluffy. Net of grijp je in iets dat zacht en stevig tegelijk is. Dat kan ook kloppen want al die plastic compartimentjes aan de binnenzijde van de enveloppen zitten vol lucht. De enveloppen gaan ook wel door het leven als bubbelenveloppen. Ze maken een kwalitatieve verzending mogelijk want ze beschermen de inhoud zeer vaardig. De folie met al die kleine luchtkussentjes zorgt voor een stevig korset rond papieren en andere zaken die jij niet beschadigd wilt zien aankomen bij de ontvanger. De kleinere enveloppen kunnen ook gewoon door de brievenbus, dus daarvoor hoeft niet te worden aangebeld. De maximale afmetingen voor brievenbuspost zijn 38 x 26,5 x 3,2 cm en veel luchtkussen enveloppen voldoen hieraan. Gebruik je grotere enveloppen? Dan gaan ze als pakketpost naar de klant toe.

Noppenfolie, gehecht aan luchtkussen enveloppen

De binnenbekleding van de enveloppen is dus van een soort noppenfolie. Die wordt ook wel te koop aangeboden in rollen. Bij de enveloppen vormen ze één geheel met het papier. Feitelijk zijn het halve bolletjes in een folie die zoals kussentjes dienen en artikelen en papieren beschermen tegen onheil van buiten. Dat kan een fikse regenbui zijn of dat de postbode de envelop nogal krampachtig in zijn post vracht heeft gestoken. Noppenfolie bestaat al sinds 1957 en de uitvinding ervan is een gek verhaal. Twee ingenieurs waren namelijk doende om een reliëfbehang te ontwikkelen met een papieren achterkant die goed te reinigen viel. En zo kwamen ze op het idee van noppenfolie. 

De handige eenheid van envelop en veiligheidsfolie

Hoe is het mogelijk dat de halve bolletjes lucht in het noppenfolie zulke sterke schokdempers zijn tijdens het bezorgen van de post? Het zijn maar hele kleine bolletjes, soms minder dan 1 cm groot. Je kunt ook een rol van deze folie kopen en daarmee je spullen inpakken voordat je ze in een gewone envelop doet. Je merkt dan dat er toch snel iets gaat kreuken en dat je zending niet lekker in z’n papieren omslag komt te zitten. 

Luchtkussen enveloppen zijn door het lichte gewicht porto vriendelijk

De meeste aanbieders kunnen meer dan tien formaten aanbieden. Met als kleinste vaak 100 x 165 cm binnenformaat. Zo’n envelop weegt slechts 5 gram, immers lucht weegt bijna niks. En dat komt goed uit omdat veel post qua postzegels nog afhankelijk is van het gewicht. Overigens ook een A4-envelop met luchtkussentjes weegt nog slechts 21 gram. Zo kun je dus je spullen verzenden zonder teveel te hoeven betalen voor het verpakkingsgewicht. Ideale spullen om met luchtkussen enveloppen te versturen zijn boeken, tijdschriften en cd’s. Deze zaken kunnen niet veel hebben, vooral het plastic van de cd-doosjes knapt snel. En boeken hebben heel gevoelige hoeken en kanten. Juist voor breekbare producten zijn luchtkussen enveloppen een uitkomst.

#1 in Verpakkingen | VIV

De pluspunten

Wat zijn nu kenmerkende eigenschappen van de luchtkussen enveloppen voor je te verzenden spullen?

  • beschermen heel behoorlijk op weg naar de ontvanger
  • kunnen heel vaak gewoon door de brievenbus
  • zijn voorzien een betere kwaliteit papier dan gewone enveloppen
  • hebben een binnenwand van luchtkussenfolie, vaak meerdere lagen dik
  • beschermen afdoende tegen zowel beschadigingen als ook vocht