Kijk uit voor zakkenrollers wanneer je naar Barcelona gaat: dit is hoe!

Ben je van plan om binnen nu en een korte tijd op vakantie te gaan naar Barcelona? Wil je letten op je veiligheid? Dan ben je hier aan het juiste adres! In Barcelona heb je namelijk heel veel actieve zakkenrollers. Wat ze doen is je telefoon zakkenrollen en vervolgens je telefoon stelen. Vervolgens pakken ze je simkaart en dupliceren ze deze meerdere malen. Daarna plegen ze dure telefoontjes, wat jou een rekening van duizenden euro’s zou kunnen opleveren. Wanneer je géén aangifte doet in Barcelona, moet je dit geld gewoon betalen aan je telefoonprovider. Wil je leren hoe je dit scenario moet voorkomen? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Beveilig je spullen én let op je telefoon

Tegenwoordig is alles mogelijk met een smart phone. Dit geeft ons des te meer reden om dit apparaat goed in de gaten te houden tijdens de vakantie. Zakkenrollers van tegenwoordig zijn getraind op het kraken van telefoons en kunnen dus makkelijk voorbij elk wachtwoord. Wees dus goed op voorbereid dat je je wachtwoord wellicht wat moeilijker maakt wanneer je op vakantie bent in Barcelona. Wanneer je dit doet maak je het op zijn minst moeilijker voor de zakkenrollers om aan je simkaart te komen en dan voorkom je op zijn minst een hele hoge rekening.

Beveilig je pasjes

Met een reisportefeuille is het mogelijk om je pasjes te beveiligen. Deze portemonnee is voorzien van een rits en je kan het dicht op je lichaam dragen. Zo kunnen zakkenrollers hier niet bij en is dit een extra beveiliging tegen de zakkenrollers. Je reisportefeuille bedrukken is tevens mogelijk om aan te tonen dat deze portemonnee écht van jou is, mocht deze toch worden gepikt. Zo kun je het in ieder geval makkelijker herkennen.