Wat is een vissershoed? 

Je hebt ze vast al voorbij zien komen in de stad, op social media en in de winkels, de vissershoed. Deze leuke hoedjes die voornamelijk in de jaren 90 helemaal in waren hebben een comeback gemaakt. Een hoed voor jong en oud en voor man en vrouw. Of je nou van een effen kleur houdt of van een druk patroontje, ze zijn er in alle soorten. De hoed was vroeger voornamelijk voor de bescherming tegen de zon. Erg handig namelijk die ronde vorm, maar nu is het toch echt een daadwerkelijke mode statement wat je er mee maakt. Natuurlijk is het ook nu nog steeds erg handig om de vissershoed te dragen als je op het strand ligt of als het juist regent en geen nat haar wilt krijgen. Het is dus niet alleen erg modieus maar ook nog eens praktisch, win-win situatie.  

Hoe draag je de vissershoed? 

Omdat er zo een ruime keuze is aan deze hoeden kan je ze eigenlijk bij elke outfit wel dragen. Als je echt de mode wilt volgen zijn er natuurlijk een paar combinaties die het erg goed doen. Zo kan je bijvoorbeeld een denim vissershoed combineren met primaire kleuren. Dit geeft een Nineties look en de hoed komt meer naar buiten. Als dit misschien iets te veel is voor je kan je de hoed ook dragen met een leuk graphic t-shirt. Vooral niet vergeten dat ook deze erg in zijn op het moment. Als je meer van de dierenprints houdt, kan je dit combineren met nepleer.  

Hoe duur is een vissershoed? 

Nu je weet hoe leuk en modieus deze hoed is, begrijp ik dat je er ook graag een wilt. Je kan deze hoeden eigenlijk in elke bekende winkel wel kopen. De prijzen liggen tussen de €5 en €600 euro. Natuurlijk hebben de bekende en dure merken deze trend niet voorbij laten lopen. Hierdoor heb je dus ook de mogelijkheid om juist een dure vissershoed te kunnen kopen.