Waarom kiezen voor bohemian trouwjurken?

bohemian trouwjurken

Gelukkig is er qua bruiloften wel wat meer mogelijk dan zo’n 75 jaar geleden, waarin iedere vrouw altijd in het wit moest trouwen. De witte jurk werd de vrouw ontzegd als zij reeds gedaan had, wat volgens het geloof enkel binnen het huwelijk mag. De vrouw die dus in een andere kleur dan wit het altaar betrad, werd op haar eigen bruiloft toch een beetje scheef aangekeken. Gelukkig zijn de tijden veranderd en kiezen we tegenwoordig helemaal zelf in welk kledingstuk wij graag onze geliefde het ‘jawoord’ geven. De witte bruidsjurk wordt daarbij al helemaal niet door iedereen geprefereerd. Sommigen vinden een colbert prima en anderen vinden het juist fijn om de jurk helemaal niet meer de chique uitstraling te geven die het altijd had. Het voegt voor deze mensen niets toe. Er bestaan daarom ook bohemian trouwjurken die erg in trek zijn. Maar waarom zou je als bruid voor bohemian trouwjurken kiezen. Wij denken dat twee overwegingen je helpen om de keuze te maken.

bohemian trouwjurken

Overweging 1: Locatie

Waar ga jij je bruiloft vieren? Als je een bohemian bruiloft wilt, is het mooi als je locatie daar goed bij past. Daar komt je jurk dan ook beter in uit. Dan ademt het de hele sfeer die je graag met je partner aan de bruiloft wilt geven. Tenzij je het natuurlijk mooi vindt om in ‘bohemian style’ te verschijnen op een meer ‘chique’ plek. Dan is het meer een statement, die samenhangt met jouw persoonlijkheid.

Overweging 2: Jouw persoonlijkheid

Sommige mensen houden ervan om bewust te breken met bepaalde kledingtradities. Dit kan bedoeld zijn om op te vallen of om aandacht te trekken, maar meestal gaat er een statement vanuit. Dit kan een politiek statement zijn, bijvoorbeeld dat je alleen maar fairtrade of tweedehans kleding wilt dragen. Trouwen in een bohemian jurk die tweedehands is, kan een duurzaamheidsstatement zijn. Maar je kunt jezelf misschien ook wel als een persoon zien die altijd een hang naar het alternatieve heeft gehad. Dit vormen redenen waarom veel vrouwen de bohemian trouwjurk prefereren.