Tips voor langdurig plezier van je horloge

horloge

Wanneer je een horloge koopt of cadeau krijgt is dit een item dat je veel zal dragen. Het is een accessoire die je altijd wel kan dragen, naar je werk, op een vrije dag met je vrienden in de stad of naar een feestje. Wanneer een horloge veel gedragen wordt heeft hij ook wat te verduren. Horloge kunnen hier natuurlijk goed tegen, want ze zijn hierop gemaakt, maar het is wel belangrijk om je horloge zo nu en dan wat extra aandacht te geven. Want zeg nou zelf, hoe zonde zou het zijn als je geïnvesteerd hebt in bijvoorbeeld een Tommy horloge en deze al na enige tijd niet meer optimaal werkt? Om je horloge goed te onderhouden zorg je ervoor dat deze altijd soepel en op tijd blijft lopen.

5 tips om ervoor te zorgen dat je horloge lang mee gaat

Om je te helpen bij het onderhouden van je horloge zodat je hier langdurig plezier van kan hebben geven wij je 5 tips!

  1. Breng uw horloge bij een gecertificeerde juwelier voor een onderhoudsbeurt. Wanneer je een nieuw horloge koopt is het van belang om te vragen aan de juwelier om de hoeveel jaar je horloge een onderhoudsbeurt nodig heeft. In de meeste gevallen is dit om de 4 jaar. Een onderhoudsbeurt is een soort APK voor je horloge. De juwelier kijkt of alles nog goed werkt in je horloge en ververst de olie die erin zit.
  2. Doe geen extreme activiteiten wanneer je jouw mechanische horloge nog om hebt. Naast dat je horloge van deze activiteiten aan de buitenkant beschadigd kan raken, kan deze ook aan de binnenkant beschadigen. Het uurwerk van je horloge bestaat uit tandwielen en veren en deze kunnen niet goed tegen heftige bewegingen Enkele voorbeelden van extreme activiteiten zijn: golfen, skiën, mountainbiken, en parachutespringen.
  3. Zorg ervoor dat je horloge niet te snelle temperatuurwisselingen hoeft te ondergaan. Hier kunnen ze namelijk niet goed tegen. Ga dus niet eerst de berg op met je horloge tijdens wintersport en vervolgens in het hotel met je horloge de sauna in zodra je klaar bent me snowboarden of skiën. Geef je horloge de tijd om op te warmen tot kamertemperatuur. Daarnaast zijn te warme temperaturen of te koude temperaturen ook niet bevordelijk voor je horloge .
  4. Weet van je horloge of deze waterresistent is of waterdicht. Het verschil zit in het feit dat een waterresistent horloge spatwaterdicht is en een waterdicht horloge echt onder water kan. Let hierop, want het is natuurlijk zonde als uw mooie horloge hierdoor stuk gaat en gerepareerd moet worden.
  5. Als je een horloge met een leren bandje hebt moet je deze af en toe laten luchten. Draag het horloge dus niet dagen onafgebroken maar doe het horloge bijvoorbeeld ’s nachts af.
  6. Tot slot de belangrijkste tip, ga zorgvuldig met je horloge om. Poets je horloge zo nu en dan zodat de glimmende elementen niet dof worden.

Met de bovenstaande tips moet uw horloge lang mee kunnen gaan. Heb je nog geen horloge, maar wil je er wel graag eentje kopen? Neem dan een kijkje op https://www.excluso.nl/, zij hebben een ruime keuze in horloges!