Tips voor het kiezen van een winterjas

Parajumpers

In de winterperiode is een dikke winterjas wel fijn. Het beschermt je tegen de kou, de wind en de regen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een jas koopt? Wordt het een eenvoudig kort model met knoopsluiting? Of parajumpers, warme jassen die bestand zijn tegen barre weersomstandigheden?

Parajumpers

Het model van de jas

In de eerste plaats is het model van de jas belangrijk. Moet de jas vooral warm zijn, of stijlvol? Een stijlvolle jas is meestal minder warm, maar wel modieus. Deze modellen zijn vaak voorzien van een knoopsluiting. Ze hebben geen capuchon en als ze al gevoerd zijn, dan is de voering niet dik.

Parajumpers

Massimo Rossetti een Italiaanse top designer liet zich inspireren door reddingswerkers in Alaska, die mensen in nood redden uit barre omstandigheden. Dat resulteerde in een jas die bestand is tegen extreem weer. De jassen zijn gemaakt van nylon, slijtvast en functioneel. Je herkent de jas aan de gele haak waarmee de kraag vastgezet kan worden. Dit wordt ook gebruikt met parachutespringen. Een ander kenmerkend detail is de ruimte voor het opbergen van spullen zoals ipods, GPS materiaal en kompassen. De jassen hebben een luxe uitstraling en zitten comfortabel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, voor zowel dames als heren.

De juiste maat en lengte

Kies voor een jas die één maat groter is dan je kleding. Het is belangrijk dat de jas wat ruimer valt omdat je ook met een dikke trui in de jas moet passen. Een te strakke jas zit niet fijn en kan scheuren bij bewegingen. Let ook op de lengte van de jas! Een korte jas is al snel te koud. Een lange jas is lekker warm, maar dat kan ook weer lastig zijn op de fiets. In dat geval is een jas tot net over je billen handig.

De kwaliteit

Investeer in kwaliteit! Een duurdere jas is vaak van betere kwaliteit. De jas is warmer en gaat langer mee. Als je kiest voor een neutraal model, dan heb je er jarenlang plezier van.