Op naar Dakar

De voorbereidingen zijn bijna op zijn eind. Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat het beginnen. Het moment waar ik mijn hele leven al van heb gedroomd. De Dakar Rally van 2016! Met een heel team ben ik al een jaar bezig mijzelf voor te bereiden op deze bijzondere tocht. Het was een heel lang traject, maar dit gaat het meer dan waard zijn. Ik zal de Dakar afleggen met een crossmotor en deze tijdens de rit ook helemaal zelf onderhouden. Dat wordt echt de uitdaging voor mij om deze rit af te maken en alles zelf te doen. Veel toprijders hebben een heel team achter zich die deze dingen allemaal voor ze regelen. Mij gaat het vooral om het avontuur en minder dat ik per se hoog moet eindigen. Daar is de concurrentie echt te groot voor. Ik heb wel een paar sponsors, omdat het anders niet te betalen is, maar die staan alleen op mijn motorkleding en verder bemoeit niemand zich met mij.

9

De route

Als klein jongetje was ik al geobsedeerd door deze rally en ik had nooit kunnen bedenken als jongetje dat ik ooit de mogelijkheid zou krijgen om mee te doen. Dit jaar zal de rally door Argentinië en Bolivia gaan, wat ongelofelijk mooi zal worden. Helaas zijn Chili en Peru dit jaar afgevallen, omdat El Niño roet in het eten kan gooien. Dit vind ik wel jammer, omdat in deze landen nou juist veel duinen en andere bijzondere landschappen te vinden zijn. Hopelijk worden de etappes niet heel eentonig en is er genoeg uitdaging, daarvoor rijd ik natuurlijk de Dakar.