Deze nagellak blijft langer zitten dan andere soorten

gel nagels

Met de term nagellak is iedereen zo’n beetje wel bekend. Je kunt je nagels er allerlei leuke kleuren mee geven. Of het nou gaat om vuurrood of felblauwe varianten, alles kan tegenwoordig. Een gemiddelde nagellak blijft om en nabij zo’n 7 dagen zitten. Daarna begint ie te vervagen. Dit geldt voor deze meeste soorten nagellak. Echter er is ook nog zoiets als de gel nagellak. Met gel nagels kun je aanzienlijk langer doen dan met gewone nagellak. Waar gewone nagellak dus ongeveer 7 dagen meegaat, kun je met gel nagels wel twee of drie weken doen, zonder dat ze vervagen of dat ze afbladderen.

gel nagels

Gellak opbrengen

Het werkt voor een deel hetzelfde als gewone nagellak. Je zorgt dat je nagels schoon zijn. Voor een optimale hechting van de lak is het goed om je nagels eventueel wat ruw te maken. Dit kun je eenvoudig doen door het gebruik van een nagelvijl. Door je nagels wat te verruwen zorg je ervoor dat de lak beter en vooral langer hecht. Vervolgens ga je de gellak aanbrengen. Doe dit met hele dunne laagjes. Hoe dunner hoe beter. Ga je met dikkere lagen werken, dan heb je grotere kans dat het sneller zal gaan afbladderen. Nu komt het grote verschil met normale nagellak. Om de gellak goed te laten hechten moet hij worden beschenen met een UV-lamp. Door deze lamp hardt iedere laag die je aanbrengt goed uit en blijft hij lang zitten.

Gellak kan ook zonder UV

Ben je niet zo’n fan van de UV? Dan hoef je niet te treuren. Je kunt dan nog stees gebruik maken van je favoriete gellak. Er is tegenwoordig ook een enorm groot scala aan gellak beschikbaar waarbij je geen UV meer nodig hebt. Hiermee verkrijg je dan toch de lange twee weken tijd waarin de lak zeer goed blijft zitten, net zoals bij het gebruik van een UV. Een mooi bijkomend voordeel hiervan is dat je aanzienlijk zult besparen op de kosten van een UV-lamp. Daarnaast scheelt het je natuurlijk ook een hoop tijd en gedoe. Wil je extra lang met je nagellak doen? Dan zijn gel nagels de oplossing.